Medier og kommunikasjon

Etter å ha fullført dette utdanningsprogrammet oppnår du generell studiekompetanse og kan søke de fleste studier ved høyskoler og universitet. Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli journalist, tekstforfatter, webdesigner, lyd- eller filmprodusent og en rekke andre yrker.

Hvorfor velge medier og kommunikasjon?

Du lærer

• fortellerteknikker innen tekst, lyd og bilde
  • om mediepåvirkning, mediehistorie og journalistikk
  • å utforme budskap, uttrykk og layout
  • bruk av form, farge, lys og lyd som virkemiddel
  • å videreutvikle din digitale kompetanse
  • teoretiske fag

Du bør være

• god skriftlig og muntlig uttrykksevne
  • estetisk sans og godt fargesyn
  • interesse for informasjonsteknologi og digitale medier

Les mer om medier og kommunikasjon på vilbli.no

Hvorfor velge Breivang videregående skole?

• Fordi vi har et topp tilbud på medier og kommunikasjon.
  • Fordi vi forstår hvorfor digitale ferdigheter og mediekompetanse er noen av de viktigste områder å kunne i fremtidens arbeidsmarked, uansett hva du skal bli!
  • Fordi dette for noen kan være den mest spennende måten å få studiekompetanse på!
  • Fordi lærerne er trygge og dyktige fagpersoner som kan gi elevene kvalitet og trivsel.
  • Fordi våre fasiliteter innen studio og faglige muligheter er av det beste i fylket.
  • Fordi du vil komme til et godt klassemiljø, få god oppfølging og treffe mange med felles interesser. Høy trivsel gir god læring!

Søk skoleplass

Oppbygging Medier og kommunikasjon

Vi har følgende valgfrie programfag:

• Bilde
  • Grafisk design
  • Mediespesialisering
  • Foto og grafikk
  • Kunst og skapende arbeid
  • Design og bærekraft
  • Internasjonal engelsk
  • R1 matematikk

Fag- og timefordeling

Veien videre

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke før du velger fag. Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.